PAGE EN - Setting Default Project : Ogilvy and mather | Clestra Hauserman

Ogilvy and mather

  • United Kingdom

Ogilvy and mather

An iconic London landmark located on the South Bank has been completely rejuvenated, thanks to a creative refurbishment which has included significant installations by Clestra Hauserman. 

Sea Containers House was originally built in the 1980s as a luxury hotel. But since planning was applied for in 2011, the building has undergone a complete transformation. The result is a mixed development combining new swish office space and an integrated hotel.  

A creative collaboration between architects BDG and Matheson Whiteley won the pitch to design the new head office of Ogilvy and Mather - a global marketing and communications firm.

As part of their vision to create the office of the future, the architects have designed a collection of ‘brand neighbourhoods’ linked by public spaces, restaurants and cafes.

The building’s plan has been reconfigured by forming new openings in concrete floors and inserting new staircases in a bid to encourage movement and interaction throughout the structure. This will give Ogilvy & Mather the benefits of greater connectivity, improved ceiling heights and better daylight than previously.

Clestra Hauserman installed around 100 linear metres of its single-glazed 83mm pleinAir system together with single glazed doors and some double glazed pleinAir with a double flush-glazed door in order to meet the high acoustic specification. pleinAir was used to create light and airy meeting rooms, one of which was on a raised platform.

As its name implies, pleinAir is a completely transparent office partition system with minimal lines and a recessed base. Available in single- or double-glazed options, the glass panels are butt-jointed with an invisible I-bone joint that allows easy demountability when required.

Clestra Hauserman also installed around 300 linear metres of single-glazed Baya partitions into drywall surrounds with wood door sets and wood technical panels to accommodate room booking and scene-setting controls.

The highly imaginative transformation of Sea Containers House has provided Ogilvy & Mather with a workplace of the future that will no doubt encourage collaboration and innovation across the business. The project was completed in 2015.

Photo credits: Neil Kenyon, Arki Magazine